Waarom vers vlees voeren aan mijn hond, kat of fret

Er zijn veel verschillende soorten voeding voor uw huisdier, maar hoe kiest u het juiste voer? Wat is erg lekker en ook nog eens heel gezond? Daarom voert u vers!

Voordelen van vers vlees voeren aan mijn hond of kat

- Mooiere vacht
- Meer energie
- Minder ontlasting
- Langer vitaal en gezond
- Minder vaak wormen, teken, mijten en vlooien
- Minder lichaamsgeur en geur uit de bek (schoner gebit)
- Minder anaalklier problemen
- Het is veel smakelijker, zelfs voor de slechtste eters!

Daarom vers rauw vlees als hondenvoer/kattenvoer

Verse voeding komt het dichtst bij de natuurlijke voeding van onze honden, katten en fretten. Deze dieren zijn carnivoren en eten dus voornamelijk vlees. In de natuur vallen gehele dieren ten prooi aan de voorouders van onze huisdieren, soms ook inclusief maag en darmen waar de voeding van het prooidier al gedeeltelijk in is verteerd. Honden, katten en fretten behoren van nature rauwe voeding te eten, net als hun voorouders. Het spijsverteringsstelsel van onze huisdieren is veel korter dan dat van mensen. Vlees verteert namelijk veel sneller dan al die andere stoffen die bijv. een mens eet. Verse rauwe voeding is heel gezond, uw huisdier is hier op gebouwd en het bevat geen onnatuurlijke toevoegingen. KVV (Kant en klaar Vers Vlees) bestaat uit spiervlees, orgaanvlees en botten. Precies wat ze in de natuur ook zouden eten! Er zijn ook KVV's waar groente aan is toegevoegd, dit dient als ruwe vezel wat kan bijdragen aan een betere darmconditie, niet alle honden hebben dit nodig. KVV voor katten en fretten bevatten nooit groente, voor deze dieren is dat niet goed. U vindt ook KVV's met rijst, wij zijn hier geen voorstander van, rijst is in feite ook een graan en die zijn in basis niet gezond voor uw hond. Rijst is wel de minst schadelijke graansoort voor honden. Tevens vindt u veel soorten KVV die voorzien zijn van een zgn. premix, u kunt dit zien als een vitaminepil. Door het toevoegen van een premix hoeft u maar één soort KVV te geven, dat klinkt heel handig, maar wij zien het als onnatuurlijke toevoeging. Wij juichen het gebruik van een premix niet toe. In ons assortiment vindt u derhalve enkel KVV merken die de natuurlijke en gezonde voeding van uw huisdier zeer serieus nemen. Door het ontbreken van de premix is het wel nodig om diersoorten af te wisselen. Op onze informatie pagina 'Hoe te voeren' vindt u hier uitgebreide informatie over.

'Gezonde' granen?

De maag en darmen van prooidieren worden vaak eerst 'leeg geschud' alvorens deze worden opgegeten. Hierdoor is het mogelijk dat er wat groente, fruit en granen in het oorspronkelijke voedingspatroon van uw huisdier zat. Dat wil niet altijd zeggen dat het gezond is. Zo zijn er bijv. onderzoeken die aantonen dat granen voor honden op de lange termijn kanker kunnen veroorzaken. Daaruit is duidelijk op te maken dat we onze eigen voedingsbehoefte niet kunnen projecteren op onze huisdieren.

Slechte toevoegingen aan brokken/diner/blik voer

Brokken en dinervoeding bevatten beiden vaak granen, dit vormt veelal een behoorlijk percentage van de volledige samenstelling. Ondanks dat er vaak groot 'Lam' op de verpakking staat, is in dit voorbeeld in feite lam maar een zeer klein onderdeel (meestal zo'n 4%) van de complete samenstelling. Tevens worden er aan deze voedingen vaak stoffen toegevoegd die de houdbaarheid en aantrekkelijkheid bevorderen. Deze toegevoegde stoffen zijn niet altijd onschadelijk, soms wordt er zelfs gebruik gemaakt van stoffen die voor menselijke consumptie verboden zijn en in de landbouw gebruikt worden als pesticide.

Blikvoeding wordt vaak lekker gevonden, maar bevat ook toevoegingen om het aantrekkelijk te maken en de houdbaarheid te verlengen, tevens wordt het gebit met dit type voeding niet geschuurd, waardoor er een grote kans is op tandplak.

Fabrikanten

Verder willen wij niet uitweiden over de samenstelling van brokken, maar wij raden u aan hier zelf eens informatie over op te zoeken, een eenvoudige zoekactie op ethoxiquine levert al schrikbarende resultaten op. Wij willen u er overigens nog wel op wijzen dat de meeste bekende brokken merken van grote fabrikanten zijn die wij kennen uit de humane industrie. Pedigree is van Mars, Eukanuba van Proctor & Gamble, Purina van Nestle, etc. en de brokken vaak gebruikt worden als een goedkope manier om van restafval, dat vrij komt bij het maken van de producten voor de humane industrie, af te komen.