Overstappen van brok naar vers

De overstap van brok/blik/diner voer naar gezonde, verse voeding is een verstandige keus voor uw huisdier. Ze vinden het veel lekkerder en ze leven een gezonder en gelukkiger leven. Het spijsverteringsstelsel van honden, katten en fretten is gebouwd op het verteren van vlees en bot, de organen worden hierbij veel minder belast wat resulteert in een betere gezondheid.

Het overschakelen op verse voeding gaat meestal probleemloos. Wij gaan ervan uit dat u voor KVV kiest als verse voeding. Indien u voor BARF kiest raden wij aan om de eerste 4 weken alleen KVV te voeren en pas daarna over te stappen op BARF producten.

Overschakelen van brok/blik/diner op KVV

- Meng NOOIT brokken en vlees in één maaltijd. Deze producten hebben een andere vertering
- Wij raden sterk af om brokken en vers voeding op dezelfde dag te geven 
- Start de overschakeling op vers voer op een nieuwe dag
- Giet de eerste dagen gekookt water over de KVV zodra dit in de bak zit, de eerste dag gebruikt u het meest en bouwt dit af tot u na 3 dagen geen gekookt water meer over de KVV giet
- Let op dat de KVV op kamertemperatuur is en niet te warm

Sommige honden hebben moeite met wennen aan het nieuwe eten. Het gaat om honden die gewend zijn aan brokken met zeer veel geurstoffen, of omdat ze opeens geen knapperig voer meer hebben, dat kan voor sommige honden even vreemd zijn. Als het niet gegeten wordt, dan kunt u uw hond het beste eerst een KVV voeren op basis van rund, of een soort met veel pens. Een zeer goed product hiervoor is Alaska Rund & Pens of HaaksBarf Rund.  U kunt ook altijd contact met ons opnemen om uw situatie te bespreken.

De meeste honden zullen minder gaan drinken als ze KVV eten. Zorg wel altijd voor voldoende vers water.

Lees ook onze informatie pagina's over 'Hoe te voeren' en 'Hoeveel te voeren', hier kunt u lezen hoeveel KVV uw huisdier nodig heeft, hoe vaak op een dag u het beste kunt voeren en hoe u de KVV het beste serveert.