Hoeveel en hoe vaak KVV (vers vlees) voeren

De hoeveelheid en frequentie van voeren is afhankelijk van de leeftijd en het gewicht van uw hond, kat of fret. Er zijn algemene richtlijnen, maar sommige merken KVV geven een eigen indicatie af, bijv. omdat een soort magerder, of juist vetter is dan gemiddeld. Er kunnen echter alleen richtlijnen vermeld worden, het beste voert u op het oog.

Hoeveel voeren aan mijn hond, kat of fret - algemene richtlijn

Pup tot 4 maanden: 5% van het lichaamsgewicht
Pup tot 7 maanden: 4% van het lichaamsgewicht
Pup tot 10 maanden: 3% van het lichaamsgewicht
Pup 10+ maanden: 2% van het lichaamsgewicht

Volwassen hond: 2-3% van het lichaamsgewicht

Kitten: 8-10% van het lichaamsgewicht

Volwassen kat: 3-4% van het lichaamsgewicht

Fret:  6-8% van het lichaamsgewicht

Hoe vaak mijn hond, kat of fret voeren - algemene richtlijn

Pup tot 3 maanden: 4x per dag
Pup tot 6 maanden: 3x per dag
Pup tot 12 maanden: 2x per dag

Volwassen hond: 1 of 2x per dag

Kitten: 3-4x per dag

Volwassen kat: 2x per dag

Fret: 2 of 3x per dag

Algemene richtlijnen

Bovenstaande algemene richtlijnen voor de hoeveelheid voeding en het aantal maal voeren zijn geen garantie dat die opgaan voor uw huisdier. Het heeft ook met de aanleg te maken, de één wordt sneller dik dan de ander. Ook de activiteit van uw huisdier speelt een grote rol, een actievere hond heeft meer voer nodig dan een rustige hond. Deze richtlijnen bieden u enige indicatie, maar het beste voert u door te kijken naar uw huisdier.

Voeren op het oog

Het beste bepaalt u de hoeveelheid voeding door te kijken naar uw huisdier, voeren op het oog. Wat houdt dit in; de ribben moeten goed te voelen zijn, maar net niet zichtbaar. Onderstaand schema kan u ondersteunen in het bepalen van het ideale gewicht van uw hond. Heeft u twijfels of uw huisdier goed op gewicht is, dan raden wij u aan dit te laten controleren bij uw dierenarts. Dieren met overgewicht hebben meer kans om ziektes en gewrichtsproblemen te ontwikkelen.

Ideaal gewicht hond