GezondVers.nl - Gezonde voeding voor uw hond en kat

Winkelwagen

0 artikelen | € 0,00

Afrekenen Bekijk

Hoe KVV (vers vlees) te voeren

In het kort

- Bewaren op -18 graden celcius of kouder
- Ontdooien in koelkast
- Op kamertemperatuur laten komen (30 minuten buiten koelkast) en aan uw hond of kat voeren
- Voer ook het vleesvocht
- Nooit ontdooien in de magnetron
- Voer 4 diersoorten in 3 weken (excl. vis)
- Voer minimaal 1 keer per week vis
- Voer op wisselende tijden

Bewaren en ontdooien

U bewaart de KVV in de vriezer op -18 graden celcius of kouder. U ontdooit de KVV in de koelkast en serveert het op kamertemperatuur, voer ook het vleesvocht, hierover leest u verderop meer. De meeste merken KVV haalt u 24 uur van te voren uit de vriezer om in de koelkast langzaam te laten ontdooien, op die manier blijven de voedingsstoffen zo veel mogelijk behouden. Voor u de KVV geeft laat u het eerst op kamertemperatuur komen, door het ongeveer een half uur van te voren uit de koelkast te halen. Ontdooi nooit in de magnetron, de microgolven van de magnetron kunnen de botstructuur in de KVV aantasten waardoor dit mogelijk scherp wordt en gevaarlijk kan zijn voor uw hond of kat. Bent u een keer vergeten om op tijd de KVV uit de vriezer te halen? Dan wilt u het alsnog zo snel mogelijk ontdooien, leg de KVV in een kan of schaal met koud water. Na 1-2 uur is de KVV vaak al behoorlijk ontdooid, haal de KVV uit het water en doe het in de bak van uw huisdier. laat het hier verder in ontdooien. Voer het niet te koud, niet alle honden verdragen dit goed.

4 diersoorten in 3 weken

KVV is een compleet samengestelde maaltijd voor uw hond, kat of fret, zodat u zelf niet apart spier-, orgaanvlees en bot hoeft te kopen en voeren. KVV is daarom een ideale keuze. Echter is het wel zo dat u 4 verschillende diersoorten per 3 weken moet voeren voor een volledige en complete maaltijd. Wij raden aan om daarnaast ook minimaal 1 keer per week vette vis te voeren, hiervan verkopen wij ook diverse KVV producten. In sommige gevallen is het niet mogelijk om aan voldoende diersoorten te komen, bijv. bij een dier met allergieën, of bij een uitsluitingsdieet. Het beste is echter om de stelregel zoveel mogelijk aan te houden, uw huisdier zal dan niets te kort komen. Wij hebben ook combidozen in ons assortiment, hier zitten voldoende diersoorten en vis in.

Eten op wisselende tijden

Vaak wordt, onterecht, gedacht dat honden gebaat zijn bij het eten op vaste tijden, mensen doen dit immers ook. Het tegendeel is waar. Als honden op vaste tijden te eten krijgen, dan reageert het lichaam hier op door vlak voor die tijd aan het werk te gaan en de benodigde enzymen etc. aan te maken. Er moet dan ook binnen een uur gegeten worden, anders zal de hond overgeven om de 'ballast' weg te krijgen, het heeft dan namelijk geen functie gekregen in het verteringsproces. Het is beter om het lichaam te laten reageren op de voeding en de daarbij benodigde enzymen aan te laten maken. Varieer dus sterk in de tijd waarop u uw huisdier te eten geeft, in de natuur kwam de prooi toch ook niet altijd om dezelfde tijd?

Vleesvocht / metabool vocht ook voeren

Vlees bevat van nature vocht, bij het invriezen van KVV worden dat een soort kristallen die bij het ontdooi proces smelten. Gooi dit vleesvocht niet weg, maar doe dit ook in de etensbak van uw hond of kat. Dit maakt immers deel uit van het vlees en ook hier zitten allerlei stoffen in die goed zijn. Door de grote hoeveelheid vocht dat van nature aanwezig is in vlees zal uw hond of kat minder gaan drinken, dit vocht noemen we metabool vocht en is lichaamseigen vocht. Dit wordt vele malen beter door het lichaam opgenomen dan water, hierdoor is er dus veel minder van nodig en vermindert de behoefte aan water. Dit is ook een belangrijke reden om katten die last hebben van blaasgruis rauw te voeren, vocht is daarbij belangrijk en dat zit veel in vlees en niet in brokken. Katten zijn vaak ook geen grote drinkers, dus is het vleesvocht een belangrijke bron van vochtvoorziening voor de kat. Evt. kunt u voor katten die weinig drinken ook wat extra water door het vlees mengen.